Blog categories

Posts from category "News"

Fab article in Huffington Post on our little place: Is This the Coolest Place to Stay in Southwest France?

With thanks to:

Click here to read directly on the Huffington Post site

Op Scheppen! Een nieuw boek van Sandra komt er aan

Sandra in de tuin

“Maar wat voor mest wil je dan?” Vraagt Monsieur de la Noix nu iets dringender. Ik geloof dat hij begint te vermoeden dat we echt niet zo slim zijn als onze bemodderde regenlaarzen en oude spijkerbroek doen vermoeden. Santi en ik kijken naar onze tenen en wiebelen heen en weer “Uhhhh, het is voor onze groentetuin om groente te verbouwen,” mompel ik deze keer om Santi wat bijstand te verlenen. Monsieur de la Noix heeft eindelijk begrepen dat hij het zo eenvoudig mogelijk moet maken voor ons en bromt ons een multiple choice test toe. “Wil je oude mest, nieuwe, medium oude, wil je er stro in hebben? Wil je je grond verbeteren of de productie juist verhogen?”Landbouwgronden zijn uitgeput, zoetwaterbronnen raken leeg en varkens krijgen betonnen flats toegewezen. Kunnen we onze boodschappen uit de supermarkt nog wel vertrouwen? In een stiekeme hoek ligt de voedselmaffia er op de loer die reguliere cornflakes in gekopieerde dozen met biologische labels verpakt. Daar verdienen ze meer mee dan met de cocaïnehandel, laten ze weten.

Zaaigoed

In Boeddhistisch klooster Plum Village waar Sandra en Santi non en monnik waren leerden ze over mindfulness en konden ze urenlang stil zitten in meditatie. Nu wonen ze op hun boerderij in Zuidwest Frankrijk en hebben ze hun pijen verruilt voor een tuinbroek. De glamping die ze hebben opgestart loopt inmiddels op rolletjes en ze verleggen hun blik naar het terrein van 5 hectare die bij de boerderij hoort. Sandra en Santi ontdekken een regenererende manier van tuinieren en stappen op het karrespoor van leren boeren volgens de principes van permacultuur. Hun tuin “Simply Permaculture” is inmiddels een non-profit organisatie die permacultuur in actie laat zien middels demonstratieprojecten op een terrein van 5 hectare. En wat blijkt? Zo ver ligt tuinieren niet af van een mindful leven in het klooster, het is ook heilzaam voor jezelf en de wereld. Je wordt er alleen wat viezer van.

Op Scheppen

Zijn de meeste boeken op het gebied van permacultuur vaak wat droog en theoretisch, Op Scheppen is doorspekt met ervaring over verschillende uitgeprobeerde permacultuur technieken en staat vol humoristische verhalen over Sandra en Santi’s ervaringen als beginnende boeren. Een stukje permacultuur theorie komt aan de beurt samen met het hoe en wat van het aanpakken van diverse permacultuurprojecten aangelengd met hier en daar een lekker recept van eigen bodem. Een stukje bewustwording wordt aangereikt wanneer je meegenomen wordt via een maaltijdsalade en rijst naar de landen waar de producten verbouwd worden en onder welke omstandigheden. Een klein stukje mindfulness komt aan de beurt via een geleide meditatie en een oefening van diep kijken. We zakken op onze knieën om de grond eens van dichtbij te bekijken. We ontdekken het wereldbelang van de wriemelende wormen en ontmoeten een heuse neushoornkever. Vooral gaat het boek over de lol van het buitenspelen, technieken uitproberen, vol nieuwsgierigheid nieuwe vaardigheden leren, ervaringen en miskleunen delen, het intense genoegen van de smaak van vlees en groenten van eigen bodem en de liefde voor de natuur die als een spinnenweb alle elementen met elkaar verbindt.

Voorjaar 2018 kun je je bord bij houden om Op te Scheppen!

Discover our region

Saint Jean d eDuras is a tiny little village with 250 inhabitants spread over around 5km2 on the border of the Lot et Garonne, Dordogne and Gironde departments. It belongs to the Aquitaine region of South West France and is only half an hour away from Bergerac.

If you love to go out for walks, you can start straight from our property and walk into the field where you will be surrounded by vineyards, sunflower seeds and superb views. There is a chemin randonée starting right outside our property. The closest bakery is within cycling distance and there is a tiny supermarket 5 minutes away by car. The four larger and charming bastide villages; Eymet, Miramont, Duras and Ste Foy la Grande are all within 10-15 min. away. Here you find large super markets, great fêtes de villages, farmer’s markets, restaurants and shops.

Simply Bed & Breakfast, St. Jean de Duras, South West France

Tentes Safari | Maison de Vacances | Chambre d’hôtes

Venez séjourner dans nos charmantes tentes de safari avec leurs propres salles de bain, chambre d’hôtes ou maison de vacances ou en Lot et Garonne, proche de Bergerac, à la campagne sur un terrain de 5 hectares avec magnifique vue et piscine.

Sandra & Santi: Bonac, 47120, Saint Jean de Duras
I: www.simplycanvas.eu
E: hello @ simplycanvas.eu
T:+33 (0) 681768594
Suivez Simply Canvas, St. Jean de Duras, Sud Ouest France sur Facebook, Pinterest et Youtube Suivez Simply Canvas sur Youtube! Suivez Simply Canvas sur Pinterest! Suivez Simply Canvas sur Facebook!